Google Maps

Google Maps

Infopunt Transvaal

Steijnlaan 182
2571 SB Den Haag

Telefoon (070)346 34 52
Fax (070)345 80 68

info@transvaal.nu

Openingstijden
Het Infopunt is geopend:
woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00

Paul Krugerlaan

De Paul Krugerlaan is met zijn oude panden het 'gezicht' van de wijk. Tegelijkertijd is de laan een multicultureel winkelcentrum. Hier kun je echt urenlang 'werelds winkelen'. En na afloop kun je uitblazen in een van de cafés of restaurantjes.

Kleding en levensmiddelen

De Paul Krugerlaan is een levendige en gevarieerde winkelstraat. Er zijn veel winkels met kleding en etenswaren uit heel verschillende culturen. Naast een Hindoestaanse kledingszaak kun je een Turkse slager aantreffen, een Surinaamse buurtsuper of een Marokkaanse groenteboer.

 

Ook veel toeristen

Het drukste gedeelte van de winkelstraat ligt tussen het Paul Krugerplein en de Herman Costerstraat. Hier is de Paul Krugerlaan via het wijkpark verbonden met de Haagse markt. Behalve winkelende buurtbewoners en marktkooplui komen hier ook veel toeristen. Dit gedeelte van de straat maakt onderdeel uit van de toeristische looproute van City Mondial en wordt ook wel "Little India" genoemd.

 

Winkeliersvereniging

De Paul Krugerlaan heeft een eigen winkeliersvereniging met 93 leden (van de 126 ondernemers). En er komen er steeds meer bij. De vereniging heeft op verschillende manieren aan de weg getimmerd. De winkeliers hebben bijvoorbeeld een kleurige folder en website over de winkelstraat gemaakt: www.paulkrugerlaandenhaag.nl