Google Maps

Google Maps

Infopunt Transvaal

Steijnlaan 182
2571 SB Den Haag

Telefoon (070)346 34 52
Fax (070)345 80 68

info@transvaal.nu

Openingstijden
Het Infopunt is geopend:
woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00

Informatie bewoners

Wat als je huurhuis gesloopt gaat worden? Wie houdt je op de hoogte? Hoe krijg je een nieuwe woning? Wie betaalt de verhuizing? Voor bewoners van de wijk is de vernieuwing van Transvaal een ingrijpende ervaring. Veel oude woningen worden gerenoveerd of vervangen door nieuwbouw. Dat betekent dat de bewoners op zoek moeten naar een andere woning. Iedereen kan rekenen op goede begeleiding. Woningcorporatie Staedion helpt je bij alle stappen: van het invullen van de voorrangsverklaring tot het zoeken van een nieuwe woning.

Hoe weet ik of mijn woning gesloopt wordt?

Staedion heeft een faseringskaart gemaakt waarop je kunt zien welke woningen wanneer gesloopt worden. Op dit moment onderzoekt Staedion de mogelijkheden van sloop en nieuwbouw in fase 4. In december 2008 krijgen alle bewoners die wonen in het gebied van fase 4a en 4b bericht van Staedion over de plannen voor hun woning.

 

Mijn straat wordt binnenkort 'actiegebied'. Wat betekent dat voor mij?

Als een woning in een actiegebied staat, wordt de woning gesloopt. Wie in een actiegebied woont, wordt ruim van tevoren op de hoogte gesteld. Indien je er recht op hebt, krijg je een voorrangsverklaring, zodat je met voorrang kunt zoeken naar een nieuwe woning. Daarnaast krijg je, indien je er recht op hebt, een tegemoetkoming in de verhuiskosten. Je hebt een jaar de tijd om te verhuizen. Belangrijkste voorwaarde om recht te hebben op de voorrangsverklaring en te tegemoetkoming in de verhuiskosten is dat bewoners ingeschreven staan op het adres en officieel huurder zijn.

 

Wat als ik moet verhuizen?

In dat geval krijg je onder andere voorrang bij het zoeken naar een nieuwe woning. Meer informatie over alle stappen lees je in Als u moet verhuizen

 

Hoe kan ik reageren op een woning?

Je kunt de woonkrant halen bij de i-shop in de Julianakerk of bij de bewonersorganisatie Transvaal aan de Paul Krugerlaan 76. Je kunt ook reageren via de website van Woonnet Haaglanden: www.woonnet-haaglanden.nl of via de Woonlijn: 0900-123wonen (35 cent per minuut).