Google Maps

Google Maps

Infopunt Transvaal

Steijnlaan 182
2571 SB Den Haag

Telefoon (070)346 34 52
Fax (070)345 80 68

info@transvaal.nu

Openingstijden
Het Infopunt is geopend:
woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00

Wijkpark Transvaal

In 2006 is het vernieuwde Wijkpark Transvaal geopend. Het wijkpark is echt een ontmoetingsplek in de wijk en wordt ook vaak gebruikt voor allerlei activiteiten. Vlak naast het wijkpark ligt stadsboerderij De Woelige Stal.

Twee keer zo groot

Het vernieuwde wijkpark is twee keer zo groot geworden, in totaal zo'n 3 hectare. Het wijkpark verbindt het Hobbemaplein en de Haagse Markt met de multiculturele winkelstraat de Paul Krugerlaan. Voor het nieuwe park zijn 230 woningen en 28 bedrijfspanden gesloopt. Op de kop van de Paul Krugerlaan en het Hobbemaplein zijn daar nieuwe woningen en winkelruimtes voor terug gekomen.

 

Ontmoetingsplek

Het wijkpark is echt een ontmoetingsplek. Moeders praten met elkaar bij over de laatste nieuwtjes en kinderen spelen een potje voetbal of lenen een van de speeltoestellen bij het allereerste Haagse Hopje van Den Haag.

 

Evenementen

Het wijkpark wordt vaak gebruikt voor allerlei evenementen zoals het Holifeest, het Suikerfeest, Divali, de Kaschba, het straatvoetbaltoernooi en nog veel meer. Hou deze site in de gaten voor al deze evenementen!

 

De Woelige Stal

Vlak naast het Wijkpark ligt stadsboerderij De Woelige Stal, die al meer dan 35 jaar bestaat. Hier kunnen kinderen uit Transvaal kennismaken met het échte boerenleven, middenin de stad. De Woelige Stal heeft heel wat dieren in huis: een koe, varkens, geiten, schapen, konijnen, cavia's, kippen en een poes. De stadboerderij organiseert vaak leuke en leerzame activiteiten voor kinderen uit de wijk.

 

De Woelige Stal is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer weten? Kijk op www.denhaag.nl/stadsboerderijen