Google Maps

Google Maps

Infopunt Transvaal

Steijnlaan 182
2571 SB Den Haag

Telefoon (070)346 34 52
Fax (070)345 80 68

info@transvaal.nu

Openingstijden
Het Infopunt is geopend:
woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00

Julianakerk

De Julianakerk kan je niet ontgaan. Overal in de wijk zie je de 60 meter hoge toren boven de andere gebouwen uitsteken. Het is van buiten nog steeds een kerk, maar van binnen is het een wijkcentrum. De grote hal wordt gebruikt voor bijvoorbeeld tentoonstellingen, concerten of informatieavonden.

Openingstijden

De Julianakerk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is de Julianakerk vaak ook 's avonds in gebruik voor evenementen en bijeenkomsten. De grote hal kan worden afgehuurd voor bruiloften en partijen.

 

Geschiedenis

De eerste steen van de kerk is in 1926 gelegd door de toenmalige prinses Juliana. Toen het kerkbezoek in de jaren zestig en zeventig terugliep, werd het gebouw steeds vaker gebruikt als wijkcentrum. Omdat het gebouw toe was aan een opknapbeurt, is het van 2001 tot en met 2006 verbouwd. Sindsdien is de Julianakerk een wijkcentrum voor alle bewoners van Transvaal.

 

Organisaties

Op dit moment hebben de volgende organisaties hun kantoor in de Julianakerk:

  • STEK richt zich op kwetsbare mensen in de stad met onder andere gezamenlijke maaltijden, gespreksgroepen en creatieve cursussen. Meer informatie: www.steknet.nl
  • Bij de i-shop kunnen bewoners terecht met vragen op het gebied van welzijn, vrije tijd, zorg en wonen.
  • Sportbureau Zebra organiseert sportactiviteiten voor kinderen en jongeren uit Transvaal in verschillende sporthallen, op sportvelden en op 'gewone' pleinen. Meer informatie: www.zebrawelzijn.nl

 

Adres Julianakerk
Schalk Burgerstraat 217
2572 TV Den Haag

 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.atriumjulianakerk.nl