Google Maps

Google Maps

Infopunt Transvaal

Steijnlaan 182
2571 SB Den Haag

Telefoon (070)346 34 52
Fax (070)345 80 68

info@transvaal.nu

Openingstijden
Het Infopunt is geopend:
woensdagmiddag van 13.00 - 15.00

Kunst

Transvaal wordt verbouwd. Daardoor zijn er bouwputten, opengebroken straten en soms leegstaande slooppaden. Dat is niet altijd een fraai gezicht. Samen met bewoners proberen kunstenaars de wijk op te vrolijken.

OpTrek

OpTrek is een tijdelijke organisatie van kunstenaars die met hun projecten onder andere een bijdrage willen leveren aan de discussie over de toekomst van Transvaal.

De kunstenaars van OpTrek maken graag gebruik van woningen en andere panden die tijdelijk leeg staan. Een inmiddels wereldberoemd voorbeeld is Hotel Transvaal. De kamers van dit tijdelijke hotel bevonden zich in verschillende woningen die op de nominatie stonden om gerenoveerd of gesloopt te worden. Toen dat moment was aangebroken, is het 'Hotel' verdwenen. Maar misschien dat er in een volgende grote vernieuwingsslag in de wijk weer een tijdelijke plek voor Hotel Transvaal is te vinden. Kijk voor meer informatie op www.optrektransvaal.nl

 

TransArt

TransArt wil Transvaal levendig houden tijdens alle bouwwerkzaamheden. Huizen die wachten op de sloop, worden gebruikt om kunst te maken met bewoners uit de wijk. Dichtgetimmerde slooppanden krijgen bijvoorbeeld kleurige panelen die zijn beschilderd door kinderen. Foto's geven een indruk van het leven in de straat en het oude huis. De leegstaande woningen worden gebruikt als atelier.

TransArt wordt gecoördineerd door stichting Boog en gefinancierd door Staedion en de gemeente Den Haag. Kijk voor meer informatie op www.transarttransvaal.nl